zelf een hindernissenparcours maken
Sven

Sven

Zelfverklaarde sfeerblogger

Zelf een hindernissenparcours maken

Zelf een hindernissenparcours bouwen is helemaal niet moeilijk, super leuk en de kinderen vinden het heel avontuurlijk.

Verjaardagsfeestjes…

Onze kinderen (6 en 9) beleven immers momenteel de hoogdagen
van verjaardagsfeestjes. Het lijkt soms of er gaat geen week voorbij of ze
moeten naar het een of het ander verjaardagsfeestje. Springkastelen, bowlen, binnenspeeltuinen,
lasershooten, noem maar op.

En dan breekt uiteraard de dag aan ze zelf aan de beurt zijn en hun eigen feestje mogen hosten. Voor mama en papa betekent dat dan doorgaans een bende uitgelaten kinderen gedurende een namiddag entertainen.

Je kan dan heel wat te gekke buitenspelletjes bedenken, maar die vergen doorgaans de continue aanwezigheid van een spelleider en zijn vaak ook snel voorbij. Een goede aanvulling is een parcours bouwen.

Een hindernissenparcours vergt van te voren wat meer werk, maar eens het er staat, oefent het een onweerstaanbare drang uit op de kleine avonturiers. Je kan er van op aan dat, voor de gasten arriveren, onze eigen kinderen het parcours al een keer of 10 uitgetest hebben.

Materialen voor een hindernissenparcours

De bouwstenen van een hindernissenparcours zijn zowat alles wat je in en rond het huis kan vinden; matten, kussens, planken, stoelen, een pallet, de bestaande speeltoren of schommel,…

Laat je creativiteit de vrije loop. Met een groot tuinzeil, een touw en een paar bomen maak je een overdekte ‘passage’ om het nog spannender te maken. Denk aan ‘overheen’ en ‘onderdoor’; hangen, springen, slingeren,…

Er zelf aan beginnen.

Allemaal goed en wel denkt u nu, maar hoe begin je daar in godsnaam aan? Simpel: een beeld zegt meer dan 1000 woorden en de bewegende beelden hieronder nemen u mee op een virtuele tour doorheen ons aller eigenste parcours dat we afgelopen zomer opzetten op het piratenfeest voor de klasgenootjes van onze zoon. Steel gerust met uw ogen, of beter nog, overtroef ons en bouw zelf een mega cool hindernissenparcours!

Veel succes!

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email

Geef een reactie