donkere stoofvleessaus patrelle
Sven

Sven

Binnen -en buitenblogger

Patrelle – Zo maak je stoofvleessaus donker

TuinTuin

Patrelle, het geheim voor donkere stoofvleesaus

patrelle

Vraag je je ook weleens af hoe het komt dat de stoofvleessaus die je op restaurant verorbert er altijd zo mooi glanzend donker uitziet, terwijl je eigen stoofvleessaus er ondanks diverse kunstgrepen onveranderd lichter bruin en doffer uitziet? Het geheim zit hem vaak in één ingrediënt.

 

Patrelle is een 100% natuurlijke kleurstof op basis van (o.a.) glucose en gebakken ajuin. Het heeft een neutrale smaak en geeft onmiddellijk een mooie glanzende donkere kleur aan sauzen, soepen en stoofpotjes.

 

Je voegt het toe op het einde van de bereiding en begint best met een aantal zuinige druppeltjes. Het effect zie je quasi onmiddellijk op de kleur van je stoofvleessaus. In het begin is het wellicht een beetje experimenteren met de hoeveelheid.

 

Heeft jouw stoofvleessaus al een mooie bruine kleur doordat je deze basistips voor kleur gevolgd hebt, dan volstaan echt een paar druppeltjes. Ziet je saus er een beetje bleekjes uit, voeg dan gerust een scheutje toe.

Opgelet! Je vindt Patrelle niet zo gemakkelijk in alle supermarkten. In (groot-)handelszaken die op de horeca gericht zijn verkopen ze het doorgaans wel. Gelukkig bewaart het heel erg goed en kan je er door het zuinig verbruik een erg lange tijd mee verder.

Geef een reactie

8/p7/Pp6/1Pkr2p1/4K3/3p4/8/3R4 w - - 0 51